INDIGO Green pomogao urediti Trg tradicijskih obrta

Otvorena je nova sezona na Trgu tradicijskih obrta, koji je već dvanaestu godinu zaredom jedna od najomiljenijih varaždinskih turističkih atrakcija.

Turistička zajednica grada Varaždina osmislila ga je s ciljem prezentacije i očuvanja tradicijskih vrijednosti Varaždina, a njegova lokacija u srcu povijesne gradske jezgre, na križanju Uršulinske i Padovčeve ulice pretvorila ga je u pravi hit među Varaždincima i brojnim posjetiteljima. 

Ove će godine, na Trgu  tradicijskih obrta svoju proizvodnju i proizvode predstavljati klobučar, kovač, tkalja i pčelar, domaća radinost "Krpe i konci" i  Udruga za očuvanje starih zanata i poticanje kreativnosti "Era slobodnih ruku". Svi će oni u danima kada to vremenske prilike budu dozvoljavale oživljavati duh zlatnih vremena varaždinskog obrtništva, koje je kroz povijest bilo nositelj gospodarskog, kulturnog i društvenog života grada.

Svoj obol ovogodišnjem uređenju Trga, dali su i sudionici projekta INDIGO Green, koji su ga hortikulturno uredili i pritom u praksu stavili svoja nova znanja i vještine te pripomogli uljepšavanju Varaždina.

 

Tradicijski 1

 

Tradicijski 2